15 September 2009

Dodol Oh Dodol

Tahun ini, adalah tahun ketiga kami berbisnes dodol... Alhamdulillah... setakat ini, sambutan menggalakkan... walaupun proses menghasilkan dodol tu agak lama... tapi amat berbaloi. Sorilaa takde gamba untuk ditunjukkan...

Tapi kesian laa kat Abang Sayang aku tuh... tak tido satu malam sebab nak siapkan dodol. Malam tadi pulak, dia ke rumah makciknya untuk mengacau dodol sebab makcik dia pon ada customer sendiri.

Aku pulak ditugaskan untuk membungkus dodol. Satu paket, sekilo. Harga yang dijual tak laa mahal sangat, sekilo cuma RM14.00 jer.... tapi kalau nak jadi supplier. kitorang bagi harga lain... tapi setakat ni, tak la berhajat nak berjual secara online lagi.... mungkin tahun depan, kami ubahsuai sikit packaging kami... supaya lebih menarik.

Keuntungan??? Boleh laaa balik modal laa jugak.... untung sikit-sikit jer... lepas duit minyak jalan-jalan hari raya nanti jadilah.. bagi kami asalkan dapat pelanggan untuk tahun depan.. sambil jual, sambil promosi..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Ummi dan Abah..

Daisypath

Syahid Ilham

Lilypie Kids Birthday tickers

Syahmi Isyraf

div style="margin-auto;text-align:center">Daisypath Happy Birthday tickers

Syamil Irsyad

Lilypie Kids Birthday tickers