17 Februari 2010

Kelengkapan bersalin


Sekadar Gambar Hiasan

Mulai hari ni, aku dah stat bawak baju baby ke tempat kerja... bukan apa... untuk standby.. maklum la.. antara rumah dan tempat kerja kan jauh.. so kalau rasa nak bersalin tu dah datang, tak laa kalut sangat... ada laa bawak baju baby sepasang, lampin pakai buang 4 keping, , kain bedung sehelai, tuala baby sehelai, kain batik sehelai dan tuala wanita pakai buang untuk bersalin 4 keping... (yang kain batik ngan tuala wanita pakai buang tu aku punya...)

Sebenornya aku buat dua set.. satu set lagi aku letak dalam kereta... takut dan rasa ngeri tu tetap ada... walaupun dah keluar sorang.

10 Februari 2010

Limau, Limau dan Limau lagi



Entry kali nih mesti laa berkaitan dengan Tahun Baru Cina.... tengok Tajuk je korang pon dah dapat agak kan.... bukannya apa... setakat hari nih dah berkotak-kotak limau yang Jabatan aku dapat.

Semuanya dibagi sama rata dikalangan kakitangan Jabatan ni. Kalau sorang dapat dua biji.. semua pon dapat dua biji.. even bos aku pon dapat jumlah yang sama..

Semalam dah bawak 7 biji balik umah.. ari nih dapat lagi 5 bijik.. naik penuh peti ais aku... tu tak termasuk yang bos aku beri satu kotak, sebenornya dia bagi kat semua staff pon sekotak... tak de pilih-pilih kasih... mana nak sumbat weh...Tapi tak per laaa nti aku bagi-bagi kat jiran-jiran yang ramai anak...

Yang satu kotak tu aku bawak laa sikit-sikit. Takkan laa aku nak bawak satu kotak... tak larat laaa weh.... dengan perut aku yang dah ke depan nih... jangan buat hal...

Semalam naik sebu perut kengkawan makan limau mandarin banyak sangat.. kalau tekak nih tak tahan pon tidak digalakkan makan banyak sangat.. boleh kena batuk-batuk....

Abang Sayang aku pulak tahun ni cuma dapat 4 biji jer... tak macam tahun-tahun lepas, kilang dia beri sorang sekotak. Tak pe laa bang... saya punya nih pon tak terabis kita makan anak beranak....

01 Februari 2010

Bebelan seorang Wanita 2

Bismillah...

Ari nih adalah antara hari yang membosankan dan meletihkan aku...

Anak kat dalam perut nih asik mengeras jer... sampai senak perut dibuanya... Sabar ye nak... tak lama lagi bebas laa...

Letihnya tu bila kejap-kejap gi bilik air... kejap-kejap gi bilk air.. letih wooo...
tapi tak per laaa.. sabor je laa kan... dah itu bahagian kita.. nak buat lagu mana...

Ntah ler dah petang-petang gini tetiba jer rasa bosan tahap dewa... nak sambung keja macam dah abis mood.. so nih yang buat entry nih...sambil jengah-jengah blog kengkawan...

Sambil taip, fikiran ni melayang apakah lauk yang nak dimasak untuk makan malam nanti... susah-susah... aku goreng telur jer... pastuh tumiskan bawang ngan lada curah kicap... dah jadi... telur masak kicap.. hmmm.. ok gak.. pastu buat bening kentang jer.. malas laa nak singgah kedai nak bli sayur...

ok laa stakat ni dulu bebelanku...... jumpa dilain masa... Insya Allah...

Ummi dan Abah..

Daisypath

Syahid Ilham

Lilypie Kids Birthday tickers

Syahmi Isyraf

div style="margin-auto;text-align:center">Daisypath Happy Birthday tickers

Syamil Irsyad

Lilypie Kids Birthday tickers