18 Ogos 2011

Tinggal Kenangan....

Assalam... bila nengok gambar-gambar lama... nih.. teringat pulak masa keja kat TJB.. ini adalah pemandangan seharian ketika pulang dari kerja...



Pembinaan fly over depan HSA baru bermula..
hmm..  jalan memang laa jem... tapi tak laa lama sangat... sekarang nih dah siap ke blom ye??  Harap2 siap laa fly over nih.. mesti makin besar jalan kat depan spital tuh..




Encik Man yang baik hati...
Ni Encik Man.. masa keja kat TJB, aku tumpang keta dialah.. tapi.. kengkadang bila dia takde.. aku tumpang keta Kak Mim dia ni salah seorang penumpang keta encik Man.. kalau dua-dua takde.. tarpaksala aku tumpang Encik Bas....huhuhu...
 
Kat sinilaa aku menunggu Encik Man..

Belakang Menara Tabung Haji

Warong Batu..
  Kat sini laa kitorang lunch.. or breakfast. tapi aku tak selalu pegi laa kan.. kerana gak jauh dari opis..

Tempat keja aku...



Bangunan Sultan Ismail
Gambar nih diambil masa tengah tunggu Kak Wati... dia keja kat Menara Ansar, dia juga salah seorang penumpang kereta Encik Man ..
Rindu pada suasana itu.. walau most of the time aku membuta... kesian Encik Man kena drive sorang-sorang walau yang menumpangnya ramai... .. iya laa sekarang nih kan aku drive sendiri....huhuhu...

Hmm.. apa kabar laa agaknyer diorang ye.. moga-moga mereka sentiasa bahagia dan sentiasa di rahmati Allah.. Amin...

Itulah secebis kenangan.. sebuah kehidupan...

04 Ogos 2011

Selamat Menjalani Ibadah Puasa..

Assalammualaikum...

Alhamdulillah.. sudah empat hari kita menjalani badah puasa... rasa agak letih memandangkan badan ni kurang sihat.. dah hampir dua minggu kena selsema dan batuk-batuk nih... tapi inikan ujian.. sabar je laa ye..

Syahid hari pertama jer puasanyer.. pas tu tak kejut sahur dah.. bukan tak nak ajar dia berpuasa.. nantilah.. lagi pon ini first time dia blaj puasa. bukan aku tak jeles nengok anak orang lain umo 4 tahun dah biajar berpuasa.. ini pulak syahid.. yang lima tahun... pelan2la aku pujuk dia

Hmm.. setakat ini dulu.. salam Ramadhan Kareem... Selamat berpuasa semua....

Ummi dan Abah..

Daisypath

Syahid Ilham

Lilypie Kids Birthday tickers

Syahmi Isyraf

div style="margin-auto;text-align:center">Daisypath Happy Birthday tickers

Syamil Irsyad

Lilypie Kids Birthday tickers