21 Mac 2011

Promosi...Promosi...

As salam .. dan Salam Satu Malaysia....

Amacam ngan Monday korang hari nih.. masih dalam blues lagi ker.. pagi tadi sibuk sket.. skang ada masa senggang.. ni ha.. aku nak perkenalkan dengan korang satu blog untuk korang membeli belah.. mereka yang minat menggunakan Cloth Diapers atau CD boleh laa tinjau-tinjau blog nih...  ada pelbagai pilihan yang menarik..  selain dari itu, Kak Yong's Shoppe jugak ada menjual Hi-Goat online.. kalau nak tau lebih lanjut mengenai khasiat hi-goat nih.. bleh laa ke blog nih....

Selain dari perkhidmatan di atas.. Kak Yong juga menyediakan perkhidmatan meng makeover blog..  tapi apa-apa pon jengah-jengah laa blog nih.. macam-macam ada..
sila klik disini ... http://kakyongshoppe.blogspot.com/

17 Mac 2011

Hes Pi Bes Ummi...

Salam Satu Malaysia...

Hari ni nak share laa ungkapan kat atas tuh.. kalo korang bijak.. agak-agak laa kan... apa maksudnye yer...
sebenornya itu adalah ucapan hepi besdei Ummi.. dari Syahid Ilham... yup.. semalam genap la umor aku 32 tahun..

Dah bertambah lagi umor ni.. alhamdulillah.. setakat nih aku bahagia dan bersyukur dengan apa yang ada pada aku.. aku ada kerjaya... ada rumah... walaupun sewa jer.. aku ada kereta.. walaupun belum abis bayar.. tapi yang paling penting.. aku ada keluarga yang sentiasa menyokong aku.. suami yang memahami aku.. anak-anak penawar hati.. mak dan bapak serta bapak mertua yang amat memahami dan menyayangi aku.. selama 32 tahun ni aku hidup atas muka bumi nih.. aku rasa aku laa orang paling bertuah atas muka bumi nih.. apa lagi yang aku nak, semua dah cukup dah..

Tapi apa-apa pon.. aku bersyukur kepada Allah kerana masih lagi bernafas di dunia ini. Aku berharap semoga tahun ini aku lebih berjaya menjadi seorang isteri, ibu dan pekerja yang lebih baik.. Insya Allah...

Setakat ini dulu.. sehingga ketemu lagi.. salam penuh kasih sayang.....

14 Mac 2011

Cami Pijak Tanah


Salam satu Malaysia dan salam sejahtera...

Semoga semuanya sihat hendaknya.. nak share sket kisah Cami Pijak Tanah... menjadi satu kebiasaan keluarga sebelah mertua aku untuk melakukan adat pijak tanah ni...

Aku sebagai menantu nih.. ikut jer laa.. biasanya yang beria-ia sangat untuk buat adat pijak tanah ni kakak-kakak ipar aku.. bagi aku tak kisah.. nak buat buleh.. tak buat pon takpe...
so.. layan jer laa gambo-gambo kat bawah nih..



Tok Nan membacakan .... doa..

Kaki Cami di cecahkan ke atas daun pisang..

Kaki Cami dicecahkan ke tanah...

Selesai....

Inilah daun pisang yang dicecahkan kaki Cami tadi.. di dalamnya ada bubur Candil


Ini bubur candil yang dibuat dari tepung pulut...


11 Mac 2011

Berpindah Lagi....

Salam Satu Malaysia... san salam sejahtera...

Dah lama tak update perkembangan terkini... sibuk sket.. sebab mula-mula opis pindah ke Setia Tropika, Kempas.. sekarang pulak.. kami berpin dah rumah..

Alhamdulillah... dah dua hari kami dirumah baru.... hari Rabu lepas kami angkat barang-barang... dan selesai malam tu jugak... terima kasih tak terhingga diucapkan kepada Abang Noor sekeluarga yang bersusah payah membantu kami... walaupun cuma selang beberapa rumah saja dari rumah lama kami tapi nak angkat barang-barang tuh letih laa jugakkan..

Nape Pindah? Pertama sekali.. rumah sekarang nih berpagar.. dan rumah lama kami tak berpagar.. so nti kalau Syahid  n Syahmi nak main kat luar pon ok laa kan asalkan dalam kawasan berpagar... kedua sewanya murah sket.. ketiga.. tiada kebocoran.. rumah lama kami bumbungbya bocor.. so kalau ujan lebat sket.. memang banjir laa bilik belakang..

Aku harap tiada sebarang gangguan yang tidak diingini.. dan semoga keluarga kami sentiasa dilindungi Allah.. Amin..

So setakat nih jer.. salam ceria dan kasih sayang....

Ummi dan Abah..

Daisypath

Syahid Ilham

Lilypie Kids Birthday tickers

Syahmi Isyraf

div style="margin-auto;text-align:center">Daisypath Happy Birthday tickers

Syamil Irsyad

Lilypie Kids Birthday tickers