07 Mei 2010

Ahli Keluarga Baru 2

... Sambungan n3 yang lepas...




Sebenornya... pada hari Jumaat tu waktu siangnye aku ke Putrajaya sebab nak tandatangan Opsyen Tukar Skim Perkhidmatan...perjalanan masa yang panjang diantara 4 hingga 5 jam perjalanan membuatkan aku kepenatan, sehingga hilang selera makan... menyebabkan aku kurang tenaga semasa melahirkan Syahmi.. hampir saja dia kelemasan... dan akibatnya.. Syahmi ditahan di wad kanak-kanak pada hari berikutnya... dan aku bermalam lagi di hospital...


Petang itu, setelah aku check out dari wad bersalin, aku ke wad kanak-kanak pula untuk menjaga Syahmi untuk satu malam lagi... dan ia adalah satu malam yang panjang.... dengan tidak berbengkung dan berurut... badanku mula sakit-sakit. Aku makan laa pil tahan sakit yang dibekalkan bagi mengurangkan kesan sakit...


Keesokan harinya... setelah doktor melihat keadaan Syahmi dan berpuashati.. kami akhirnya dibenarkan balik... Alhamdulillah.....

Sampai sahaja dirumah... berseri-seri mak aku menyambut kepulangan kami... tapi Abang Sayang aku bagi tau yang bapak mertuaku juga mahu menjagaku.. alamak.... camno nih... hmmh merajuk laa orang tua tu kat aku... so aku suggest laa kat abang sayang... nti dah duploh ari.. kita balik sana plak.... Diorang nih... buat aku dalam dilema... itu laa yang aku rasa sepanjang aku berpantang. bukan senang nak jaga ati orang kan.

Pejam celik, pejam celik, dah duploh hari aku kat umah mak aku.. sampai masa aku ke rumah mertua pulak.. dah kuat laa jugak badan nih..... kalau sempat, aku tolong masak... kalau tak.. aku tolong laa buat keje lain plak... kemas umah ke, basuh pinggan ker.. dah menompang... pandai-pandai la jaga diri.... cover line beb.. :) baju aku ngan baju baby aku basoh sendri... takde laa nak kasi Abang Sayang basoh sume aku buat sendiri.. kan aku ni independence..(betul ke ejaan tu.. hamtam saja laaa )

Tak sabar rasanya nak balik rumah sendiri.Aku menghitung hari... bila boleh balik umah kat Pekan Nanas. Si Syahid pon dah sibuk ajak balik umah Pekan akhirnya setelah lebih tiga minggu aku kat umah mertua aku.... masa yang dinanti pon sampai.. hari aku balik ke rumah sendiri... Yes!!! kata orang tuh.. kalau senyum.. dah sampai ke telinga... :)





3 ulasan:

  1. tahniah kehadiran orang baru...

    BalasPadam
  2. tahniah.. bila tu?
    patut lama tak update blog..

    BalasPadam
  3. bulan tiga yang lepas.... nti 29 mei ni buat majlis cukur rambut dia plak.. Insya Allah.....

    BalasPadam

Ummi dan Abah..

Daisypath

Syahid Ilham

Lilypie Kids Birthday tickers

Syahmi Isyraf

div style="margin-auto;text-align:center">Daisypath Happy Birthday tickers

Syamil Irsyad

Lilypie Kids Birthday tickers