19 Oktober 2016

Kisahku lagi

Assalammualaikum, salam ukhuwah..

Lama sangat rasanya tak bersiaran di media ini.. sebenarnya ada masalah teknikal nak masuk blogger ni.. alhamdulillah.. dah boleh masuk.. dan sekarang akan cuba update sekurang-kurangnya seminggu sekali.

Beberapa minggu kebelakangan ini aku sibuk sikit.. urusan kerja dan famili.. syukur alhamdulillah.. suami dan anak-anak memahami tanggungjawab aku sebagai penjawat awam. Hampir setiap hujung minggu terpaksa dikorbankan demi mencapai KPI Jabatan, dan dah tercapai pun KPI tu. Badan ni usah cerita laa.. naik lunyai rasanya hanya Allah yang tahu.. kelelahan mengejar dunia, stress bekerja yang kadangkala terbawa-bawa ke rumah. 

Kasihan anak-anak yang memerlukan perhatian dan kasih sayangku... suami tercinta yang tak pernah merungut atau marah-marah setiap kali aku lambat sampai rumah. terima kasih sayang.. menjaga permata hati kita dengan sabar dan prihatin semasa ketiadaan saya di rumah. Hanya Allah yang dapat membalas segala kebaikan Abang, doakan saya sentiasa diberi kesabaran, keihlasan, kekuatan dan ketenangan untuk menghadapi ujian di dunia ini, perjalanan kita masih jauh..


Sepuluh tahun melayari bahtera rumah tangga, banyak ujian dan cabaran diharungi, alhamdulillah.. berkat doa mak, bapak, keluarga semuanya dapat di atasi. Walau kadangkala hampir putus asa... namun keyakinan Allah bersama aku.. Allah uji, sebab Allah sayang, Allah tak nak aku lupakan Dia.. tersemat dalam minda dan hati. Laailaa ha illa anta subhaanaka innikuntummizzolimeen... ucapan ini sahaja yang menjadi pembantu dikala aku keresahan, pohon keampunanNya, diringankan beban ujian. Sekadar perkongsian pengalaman seorang manusia yang pernah diuji dengan kepayahan hidup.. 

setakat ini dulu, lain kali kita cerita lagi...


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Ummi dan Abah..

Daisypath

Syahid Ilham

Lilypie Kids Birthday tickers

Syahmi Isyraf

div style="margin-auto;text-align:center">Daisypath Happy Birthday tickers

Syamil Irsyad

Lilypie Kids Birthday tickers